středa 16. listopadu 2011

Bramborový guláš z hovězí kližky

Ingredience na bramborový guláš z hovězí kližky:
1 kg brambor
750 g hovězí kližky
3 cibule
300 g pórku
250 g mrkve
50 g celeru
trocha muškátového květu
trocha mletého hřebíčku
lžíce polévkového koření
3 bobkové listy
mletý černý pepř
sůl


Postup přípravy bramborového guláše z hovězí kližky:
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme v hrnci zesklovatět na lžíci oleje. Poté cibuli zalijeme dvěma litry osolené vody, přidáme omytou kližku v celku, bobkové listy, mletý pepř, polévkové koření, mletý hřebíček, muškátový květ, pórek, mrkev i celer  a guláš necháme vařit na mírnějším ohni přibližně hodinu a půl. Poté vyjmeme bobkové listy, které vyhodíme, hovězí kližku dáme na chvíli stranou a guláš promixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes cedník. Poté  do základu guláše dáme brambory, které jsme zatím oloupali a nakrájeli na větší kousky a hovězí kližku. Bramborový guláš na mírném ohni vaříme další, přibližně půl hodiny a když je hovězí kližka měkká, vyjmeme ji, nakrájíme na kostky dle vlastní chuti a přidáme zpět do hotového guláše.

Bramborový guláš servírujeme samotný, počítejme však s tím, že někteří strávníci mohou k bramborovému guláši vyžadovat čerstvé pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat