sobota 5. listopadu 2011

Kuřecí guláš

Ingredience na kuřecí guláš:
500 g kuřecího masa
4 větší cibule
1 sáček gulášového koření
4 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku nebo kečupu
špetka pepře
sůl
olej


Postup vaření kuřecího guláše:
Cibuli nakrájíme na velmi drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji, než získá nazlátlou barvu. Zatímco se smaží cibule, kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté maso přidáme k cibuli a krátce osmahneme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme veškeré koření, protlak nebo kečup a guláš zalijeme vodou. Na mírném ohni guláš vaříme, dokud kuřecí maso nezměkne. Ke konci vařená dáme do guláše utřený nebo prolisovaný česnek. Pokud se cibulka nerozvařila, vyjmeme z guláše maso a ponorným mixérem guláš rozmixujeme. Poté vrátíme kuřecí do guláše a je-li třeba, můžeme guláš dohustit tmavou jíškou.
Kuřecí guláš podáváme s vařenými těstovinami, pečivem, vařeným bramborem nebo i houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat